Mat og kosthold

Måltider og matlaging i barnehagen skal gi barna et grunnlag for å utvikle matglede og sunne helsevaner. (Rammeplan 2017, s.11) |

Vi skal legge til rette for at barna skal oppleve måltidsglede og tidlig få erfaringer med et variert kosthold og flere ulike råvarer og dermed legge et grunnlag for gode matvaner resten av livet.

Vår egen kokk lager deilig og sunn mat til barna fire dager i uken. Tre av dagene serveres det varm mat til lunsj, blant annet forskjellige fiskeretter og hjemmelaget suppe. Hvert barn betaler kostpenger hver måned på kr.300,-.

At vi har en kokk i barnehagen gjør at personalet er mer tilstede på avdelingene og med barna.

Under måltidene er vi opptatt av at barna får tid og ro til å spise og smake på maten. Måltidene er også en viktig sosial arena. Vi har hyggelige samtaler rundt bordet og de voksne sitter sammen med barna.